Κτίσιμο της Πέτρας

 

Σήμερα σε αυτήν την εποχή που ζούμε τη μίζερη, όλος ο κόσμος παραπονιέται ότι δεν έχει δουλειά, δεν έχει χρήματα.
Στο κτίσιμο της πέτρας αγαπητoί μου φίλοι, δουλεύουν χιλιάδες άτομα, το πλείστον αλλοδαποί, οι περισσότεροι από αυτούς την τέχνη να κτίζουνε πέτρα την έμαθαν εδώ και σε μια μέρα.
Ότι μάθετε πρέπει να το διδάξετε και στους φίλους σας. Πρέπει να μάθουνε όλοι πως είναι το σωστό κτίσιμο της πέτρας, γιατί πλουτίζουν μερικοί από την αγνοία μας και αφήνουν πίσω τους τοιχία και σπίτια έτοιμα να σωριαστούν σε μια θεομηνία.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΛΟΓΗΜΑ

 

Από αριστερά: Αλφάδι (Μεγάλο, μικρό), Σιδερογωνιά, Τσαπέτα ή Θραπίνα μικρή και μεγάλη, Μαλάς ή Μυστρί Για το κτίσιμο πέτρας, Σφυριά (μεγάλο μικρό), Νήμα της στάθμης ή ζύγι, Μαλάς ή μυστρί για σοβά, σκεπάρνι, Μαλαδάκι, Συρματόβουρτσα,Βούρτσα για τρίψιμο (Μπάντανόβουρτσα) για να έχει ωραίο στρώσιμο αυτα τα τελαυταία τρία εργαλεία είναι για να κάνετε καλό αρμολόγημα και τέλος ποιό πίσω το φραγκόφτυαρο).

ΑΡΜΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

 

Σήμερα  είναι  της  μόδας   να  καθαρίζουμε τους τοίχους  και να προβάλουμε την πέτρα  με αρμολόγημα και  στα νέα   κτισίματα    σπίτια με πέτρα το ίδιο κάνουμε.  Αυτό  βέβαια  έχει  το  κίνδυνο   να  έχουμε  πολλές  υγρασίες   στο σπίτι  εάν  δεν  γίνει   σωστά το αρμολόγημα.
 
1ον      Ένα από τα βασικότερα  σημεία  του  αρμολογήματος   είναι  όταν  κάνουμε  αρμό σε  σπίτι  την  μικρή  η  μεγάλη  πέτρα  να την πατά  η  λάσπη  στην  άκρη   έτσι  δεν  θα κάνει εύκολα  ρωγμή  ο  αρμός  για να περάσει μέσα νερό από τις  βροχές.
 
2ον  τον   τοίχο  που είναι  από  παλαιό σπίτι  τον  καθαρίζουμε  πολύ  καλά με πίεση νερού αδειάζουμε πολύ το χώμα ώστε να μπει  βαθειά το  αρμολόγημα.
    
3ον  η λάσπη  που θα  χρησιμοποιήσουμε να είναι μαλακή  και όχι σκληρή που  μας  βολεύει  εμάς  τους  Μάστορες.
    
4ον   ο αρμός  για  να πετύχει  θέλει  πολύ πάτημα  η   λάσπη με μαλαδακη   η με κουτάλι.
 
5ον    προτού  αρχίσουμε  το αρμολόγημα  πρέπει   να  έχουμε   βρέξει  τον  τοίχο  πολύ  καλά  εκτός  και  αν  είναι  χειμώνας  και  έχει  αρκετή  υγρασία    και  τότε  υπάρχει  κίνδυνος   να  μην  τραβά  λάσπη και  να σας  δυσκολέψει   να το τελειώσετε το τρίψιμο.

 

6ον   μεγάλη  σημασία  παίζει   όταν  το τρίβετε   με  την  βούρτσα η λάσπη  να μην  μένει  πάνω  στην  βούρτσα    αλλά  να   μην  είναι  και  πολύ  ξερή   γιατί  δεν  κλείνουν   καλά  τα  ραγίσματα  που  έχει    κάνει  η λάσπη   και  δεν  στρώνει  καλά  ο αρμός. Αν  αυτό  που   θα  αρμολογήσετε   είναι  τοιχίο  τότε  πρέπει  να φαίνεται  πολύ  καλά όλη   η πέτρα. Πάνω  σε κάθε  πέτρα   ή  χαλικάκι  δεν  πρέπει να υπάρχει  ίχνος  λάσπης.

 

7ον αμέσως μετά το τελείωμα της συρματόβουρτσας το παιρνάτε με μία μαλακιά βούρτσα που είναι από χόρτο και λέγεται μπαντανόβουρτσά. (είναι για την πίσα).

© 2014 layout